Bel

(030) 2313700

 

Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.30 uur.

Zaterdag 11.00-15.00 uur

 

Drukte-indictie maandag t/m vrijdag:

Bustle indicator

Op zaterdag is het vooral na 14.00 uur druk.

Adres

Lange Smeestraat 41-43
3511 PV Utrecht

Netjes ingebonden

Plastic ringen

De bekende plastic bindrug bestaat al sinds de jaren zestig en is een praktische, goedkope en solide manier om vellen papier bijeen te houden. Bijkomend voordeel is dat de ring achteraf gemakkelijk te openen is voor het toevoegen of verwijderen van vellen. Wij hebben deze ringen in de maten 6 tot 45 mm, geschikt voor enkele vellen tot bundels van 400 pagina’s. Deze ringen zijn zwart; maten van 8 tot 19 mm hebben wij ook in wit. Je boekje is pas compleet met plastic schutblad (glanzend of mat) en/of een kartonnen of plastic achterkant.

Prijzen zijn afhankelijk van de dikte van het boekwerk en de oplage. Bel of mail voor een nauwkeurige offerte! Prijsindicatie: 25 boekjes met een dikte van 50 pagina’s kosten € 1,58 per stuk (incl. BTW)

Metalen ringen

Metalen ringen of Wire-O, zijn een stuk dunner dan plastic ringen. Afhankelijk van de dikte van je document worden 33 of 23 kleine gaten geponst waarna de metalen ring er in wordt gezet. Een uiterst stevige, duurzame binding die bovendien professioneel oogt. Prijsindicatie: 25 boekjes met een dikte van 50 pagina’s kosten € 1,88 per stuk (incl. BTW). Wire-O is beschikbaar in blanke metaalkleur of zwart. Sommige diktes hebben we ook in koper en wit.

Inlijmen

Wanneer je geen ringen door je document wilt, kunnen wij ook inbinden met een gelijmde rug. We hebben twee mogelijkheden:

  • inbinden met een linnen rug
  • inbinden in kartonnen omslag (multicover)

Inbinden met een linnen rug

Voor documenten met een omvang van 10 tot 350 vellen kan er een linnen strip om de rug geplakt worden. Deze binding is heel sterk: je kunt het gebonden boek aan één pagina optillen. Het boek is desondanks vrijwel vlak open te slaan waardoor de inhoud gemakkelijk leesbaar blijft.
De linnen strips zijn verkrijgbaar in zwart, wit en enkele andere kleuren (kleuren variëren).
Prijsindicatie, afhankelijk van de dikte € 2,59 tot € 3,16.

Innaaien (cahiersteek)

Kleinere boekjes (tot ongeveer A5 formaat) kunnen we ook inbinden met een cahiersteek. Het Franse woord cahier betekent schrift. Boekjes met een omvang van maximaal 48 pagina's (afhankelijk van de papierdikte) worden hiermee handmatig met garen in de rug ingebonden.

Heel geschikt voor dichtbundels, zines of andere boekjes waarbij je een ambachelijke nette afwerking wilt en waarbij het boekje vlak open kan liggen.

Prijsindicatie: € 2,25 per boekje.

Inbinden in kartonnen omslag (thermocover)

Voor documenten met een dikte tot 80 vellen is het ook mogelijk om in te lijmen in een doorlopend omslag. Hierbij word je document voorzien van een transparante voorkant en een witte kartonnen rug en achterkant, waarna de zijkant recht wordt afgesneden. Ook deze manier van inbinden heeft zich bewezen als zeer degelijk; je boekwerken blijven jarenlang in goede staat zonder dat vellen papier loslaten.
Prijsindicatie: € 1,95 - € 2,75.

Het is helaas niet mogelijk om de rug van hierboven genoemde inbindmethoden te bedrukken.

[laatste update: 27-07-2023]

Wire-O - metalen ring

Ingenaaid (cahiersteek)

POWERED BY DEVREPUBLIC