Bel

(030) 2313700

Openingstijden:
Maandag 11.00-17.30 uur (nieuw)
Dinsdag t/m vrijdag: 9.00-17.30 uur

Zaterdag: 11.00-15.00 uur.

Drukte-indictie maandag t/m vrijdag:

Bustle indicator

Op zaterdag is het vooral na 13.00 uur druk.

Address

Lange Smeestraat 41-43
3511 PV Utrecht

Onze aanleverspecificaties

Wij zijn niet zo streng als andere online-drukkerijen als het om het aanleveren van je bestanden gaat. Aangeleverde bestanden worden door ons visueel gecheckt. Als wij denken dat er iets niet goed aan is koppelen we dat aan je terug.

De belangrijkste dingen waar je op moet letten

  • alleen pdf's aanleveren
  • als je de mogelijkheid hebt om de pdf-versie te kiezen bij het exporteren van je bestand kies dan voor 1.3 of 1.4
  • neem altijd alle in je document gebruikte lettertypen op in het pdf-document
  • graag het goede formaat: A4 als je op A4 afgedrukt wilt hebben, A3 voor A3 enzovoort. Zie ook het lijstje met paginaformaten hiernaast
  • wanneer je vanuit Word een pdf maakt kunnen daar makkelijk blanco pagina's op het eind in zitten. Verwijder deze, want je betaalt ook voor blanco pagina's (zwart/wit)

Wel of geen witrand en wat is afloop?

Wij kunnen niet tot aan de rand van het papier drukken. Dus als je een volledig bedrukte print wil zonder witrand moeten we dat op een iets groter formaat papier drukken en achteraf de randen afsnijden. Dit noemen we aflopend drukken.
Om het goed te laten gaan moet je ontwerp 3 mm aan alle zijden groter zijn dan het formaat dat je uiteindelijk wilt. Een A4 (210x297 mm) wordt dan 216x303 mm. Snijtekens zijn handig maar niet noodzakelijk. Hiernaast hebben we als voorbeeld een plaatje voor een visitekaartje gezet wat duidelijk maakt wat de bedoeling is. Dit geldt voor alle formaten.

Boekjes, folders, magazines: géén spreads!

Wanneer je een boekje, folder of magazine wilt laten maken lever dan een pdf aan waarin alle pagina's (inclusief afloop en/of snijtekens) in de normale volgorde achter elkaar staan, dus 1, 2, 3.... enz. Met spreads gemaakt via InDesign kunnen wij niet werken!

Heb je na het voorgaande nog vragen bel ons dan gerust.

Voorbeeld van het begrip 'afloop' voor een visitekaartje.

POWERED BY DEVREPUBLIC